Geschiedenis

GeschiedenisPeeters & Zonen blikt als familiebedrijf terug op een rijke geschiedenis. Alles start bij Albert Peeters die in 1945 de onderneming oprichtte. Na zijn plotse overlijden neemt zoon Jos in 1971 het roer over.

De familiezaak specialiseert zich verder in de installatie van centrale verwarming. In 1981 verhuisde Peeters & Zonen naar de nieuwe bedrijfsgebouwen langs de Toleikstraat in Bree, een volgende mijlpaal in de bedrijfsgeschiedenis. Later barstte - door de permanente groei - ook dit gebouw uit zijn voegen.

Na de aankoop van Sani Systems in 1998 krijgt Peeters & Zonen een volwaardige dochteronderneming. Dit bedrijf, gevestigd te Leopoldsburg, richt zich op dakwerken zowel pannen, EPDM, roofing, zink- als koperwerken. Bert Peeters neemt hier de dagelijkse leiding op zich. www.sani-systems.be

Sinds 2001 staat zoon Dries samen met Jos aan het roer van Peeters & Zonen. Ze bouwen de zaak verder uit tot een groot installatiebedrijf dat actief is op vijf marktsegmenten; centrale verwarming, sanitair, airco, warmtepompen en luchtventilatie. Ondanks de snelle groei blijft Peeters & Zonen een hecht team dat samenwerkt voor één doel.

Met de verhuis naar de gloednieuwe bedrijfsgebouwen in de industriezone Kanaal-Noord te Bree, begint Peeters & Zonen in 2009 aan een nieuw hoofdstuk. Inmiddels telt de bedrijvengroep meer dan 70 medewerkers. Allen vastberaden om de komende jaren mee te schrijven aan een mooi groeiverhaal.